NICE

ET Erikson Techniques
ET Erikson Teqniques er utviklet av og drives av Peter Erikson.
ET er en vei, å jobbe med kroppen på fysiske, mentale og emosjonelle nivåer.
Kroppen er kontrollert av nervesystemet. Nervesystemet fungerer gjennom refleks aktivitet, og det er organisert med hovedfokus på overlevelse (spise, fight / flight, reproduksjon og immunforsvar).
Forstyrrelser av kroppens funksjoner kan bli sett på som forstyrrelser av de normale funksjoner av kroppens refleks aktivitet. Dette kan være som følge av traumer og stress, som kommer av fysiske, miljømessig, følelsesmessige eller andre påvirkninger.
ET protokoller håndterer denne avvikende refleks aktivitet til å hjelpe kroppen tilbake til en normal homøstatisk tilstand (regulering av det indre miljø). Måten man tester og/eller utfordrer refleks aktivitet er gjennom muskeltesting.  Generelt korrigeres det ved enkel berøring, gni, og anvendelsen av press synkronisert med pustefaser.
Det undervises i en kursrekke på 3 nivåer, hvor det siste er Masterclass. I disse kursene blir ulike funksjonelle nervekretser testet i en bestemt rekkefølge og balansert slik at de kan fungere best mulig. Gjennom dette kan gamle blokkeringer og traumer bli løst, slik at nervesystemet optimalt kan fungere til det beste for oss selv. Et velorganisert nervesystem er grunnlaget for en sunn levemåte. Omvendt er et uorganisert nervesystem utgangspunktet for, og/eller resultatet av alvorlige sykdommer, traumer mm.
I Nivå 1 ser vi på kroppen utifra “kamp-flukt”-mekanismen (fight/flight) også kalt “overlevelses – mekanismen”, vårt forsvar, enten det finnes en grunn til det eller ikke. Er kroppen låst i “kamp-flukt”- mekanismen settes andre systemer, som for eksempel fordøyelses funksjonen eller immunforsvaret, “på venting”. Når kroppen er kommet ut av sitt forsvar er det mye lettere å balansere de andre systemene. Kursene går inn i hverandre og bygger på hverandre

ET protokoller adresserer følgende områder:
Primare Sacral Respiritory Pumpe mekanismer  (inkludert dural systemet)
Vestibulær koordinering og kontroll 
Stabiliteten av skjelettstruktur / rammeverket (både aksiale og appendicular) 
TMJ dysfunksjon 
Emosjonelle forstyrrelser 
Ernæringsmessige påkjenninger 
Energi påkjenninger 
GAIT mekanismer (ganglag) 
Endokrine og immunforsvar 
Allergi 
Meridian systemet

Bakgrunn:
ET Erikson Teqniques, er tidligere kjent som “NICE” Neural Integration Control & Enhancement, disse protokollene er utviklet med kunnskap fra Sacro Occipital Technique, Applied Kinesiology, Craniosacral therapy, Akupunktur, Homøpati og arbeidet til Dr. Carl Ferreri DC. og andre som arbeider med lignende områder.
På mange måter kan man se og betrakte ET som en videreutvikling av AK sammen med de protokoller som er utviklet av Dr Ferreri.
ET modellen er under kontinuerlig vekst og utvikling.
Kontaktperson: Peter Erikson   e-post: mastery (at) tpg (dot) com (dot) au

post@dnkf.no
DNKF © 2018