Veien tilbake- klienthistorie

« VEIEN TILBAKE»

Geilo  februar 2005.
Dagene var innholdsrike og krevde mye.  Jeg drev med hyttebygging i Hallingdal og det var stor aktivitet. Kundene mine ventet spendt på sine nøkler til nye hytter som skulle innvies.
Denne dagen skulle allikevel, uansett gjøremål snu opp ned på hele min tilværelse og eksistens.
Det var tidlig morgen og planen var å ta turen til  kommunehuset i Hol for byggemøte.

Dette møte ble det aldri noe av.

Et utslett på kroppen hadde plaget meg noen dager og jeg bestemte meg derfor å oppsøke lege i håp om og kunne få noen medikamenter som kunne gjøre slutt på den evigvarende  kløen på ryggen.
Legen var hyggelig han, men brydde seg lite om min iver etter og får slutt på kløen.
Han var mye mer interessert i en føflekk jeg hadde på siden bak på ryggen. En skummel flekk som var både svart og ruklete. Etter noen minutters undersøkelse og enda noen minutters samtaler med flere leger på samme plass var konklusjonen klar.
Denne føflekken skal vekk her og nå.
Ok, tenkte jeg, det kan vel ikke ta så lang tid, noe det heller ikke gjorde. MEN.
Det legen kunne fortelle meg etterpå satt som en knyttneve i et mildt sagt forbløffet ansikt.
Han hadde mistanke om føflekk kreft!!!……..
Stillheten senkes seg i rommet av den enkle grunn at jeg satt der mål løs. Kreft, Jeg!!

Frisk som en fisk, godt trent, positiv som bare det, hardt arbeidene med en mengde baller i luften, og så får jeg denne beskjeden.  Livet sto liksom stille.
Heldigvis var ikke legen sikker så det var jo håp tenkte jeg, leger kan jo ta feil de og!
Med det som utgangspunkt reiset jeg hjem til min kone for å fortelle om mine noe uvanlige opplevelser.
Sjokket ble naturligvis stort, og da jeg viste frem min nakne ryggside full av bandasjer, plaster og andre produkter som var typisk fra et sykehus var sjokket komplett.

Vi satt oss ned begge to og så lenge på hverandre. Hvor lenge dette varte vet jeg ikke i dag, men tiden sto liksom stille for oss begge.
Spørsmålene hang i luften og var mange:     HVA NÅ,  ER DET KREFT, NÅR FÅR VI VITE,HVA FÅR VI VITE,HVA VIL FREMTIDEN BRINGE OG IKKE MINST HVORDAN FORTELLE SLIKE TING VIDERE I FAMILIEN, TIL BARN OG BARNEBARN.

Fra første stund etter sjokket tenkte jeg, aldri i denne verden har jeg gitt opp noe, jeg har alltid satt meg mål og klart og nå dem, jeg har stilt store krav til min egen kropp, trent hardt både gjennom svømmesporten og treningskvelder på mitt eget treningsstudio. Jeg følte meg i topp form og det var derfor vanskelig og forstå meldingen jeg fikk av Haukeland Sykehus ca. 3 uker etter operasjonen på Geilo hvor det ble konstatert føflekk kreft med navnet Malignt Melanom.

Legene ville også ha meg til Haukeland for og  ta en ny operasjon slik at de kunne operere en  «randsone» rundt der hvor føflekken hadde stått slik at de var helt sikre på at alt var vekke?
Etter operasjonen husker jeg at jeg spurte operasjonslegen hvordan min tilstand var nå. Svaret husker jeg som det var i går. « Nå er du frisk»

Etter dette gikk livet sin vante gang med daglige gjøremål og gode opplevelser, med en lys fremtid innen rekkevidde……………………
Helt til:

Bergen August 2010:

Bestemte meg for å oppsøke min fastlege på Hop grunnet en fryktelig vond tanke som hadde slått med noen dager. Sa ingenting til noen før helt til sist og jeg tok steget og kontaktet legen.
En liten klump under høyre arm kjennes litt øm ut og dette ble også bekreftet av legen.
Jeg ble sendt direkte til Haukeland Sykehus for undersøkelse og der tok de prøver av klumpen.
………………………..
Jeg fikk reise på ferie den uken, men det ble en litt annerledes ferie enn det jeg hadde planlagt. Jeg var ikke før kommet frem til min søster i Frankrike før telefonen fra Haukeland Sykehus kom. Det var konstatert Lymfekreft.
De hadde bestilt « hastepat»  en scanningmaskin på Haukeland som kan evaluere og konstatere om der er spredning eller ikke. Så jeg måtte komme meg fortest mulig hjem.

En uke etter denne scanningen kom telefonen som lyste opp hele verden for meg. Klar beskjed fra damen i andre enden. Ingen spredning til andre indre organer!

INGEN SPREDNING TIL ANDRE INDRE ORGANER!  Disse ordene sitter hos meg den dag i dag som om det bare er minutter siden jeg fikk dem første gangen.
Gledens ord som jeg skulle bygge videre på og som skulle tilsi at det jeg hadde opplevd kunne jeg nå legge bak meg og starte på nytt….

Operasjonen 13.september 2010 var unnagjort på 4,5 time. Da var 25 lymfeknuter borte og det ble konstatert kreft i 12 av disse.
Videre behandling skulle være stråling.
Tankene mine vandret nå mellom liv og død. Hvor var jeg akkurat nå mellom disse to ytterpunktene.
Stråling,,, hva var nå det?  Svaret var, for en lege enkelt. Laserstråling i 1 min under armen!! Hver dag i 9 uker!  Ferdig pakke!

En mandag i oktober 2010 skulle Strålebehandlingen starte.
Fredagen før denne mandagen kom telefonen ingen ønsker seg og som skulle gjøre det slik at min litt lysere fremtid sluknet fullstendig og jeg ble lagt i en tåke som det tok lang tid og komme ut av.
Livet var slutt!

Jeg tenkte på de ordene jeg hadde fått noen uker før fra den hyggelige damen på Haukeland som var gledens ord: INEGN TEGN TIL SPREDNING I ANDRE INDRE ORGANER!

Med faste åndedrag og med kontrollert pust hørte jeg min kreftlege Hans Petter i andre enden si:     Du behøver ikke komme på mandag til Stråling. Vi har konstatert spredning til lever og milt og vi må derfor gå over på cellegift.

Konstatert spredning til ANDRE INDRE ORGANER???  Hva skjer tenkte jeg. Er jeg syk eller er jeg det ikke. Hva vet legene om dette, er det trygt og gå til lege, er det riktige diagnoser de stiller, hva om de tar feil, det kan de jo. De har jo bevist det.
Du ringer ikke til en kreftpasient den ene dagen og sier:  INGEN SPREDNING TIL ANDRE INDRE ORGANER,   for deretter og ringe en fredagsettermiddag for å si at  det er SPREDNING TIL ANDRE INDRE ORGANER. Mitt store spørsmål var da.                     Hvem av disse tar feil. Skal ordet INGEN ha så stor betydning at det i dette tilfellet står mellom liv og død.

Beskjeden jeg fikk av Hans Petter kom som lyn fra klar himmel , men ble av mitt indre godtatt umiddelbart. Cellegift, lever, milt. Tankene var mange, men hovedtanken var at DETTE SKAL JEG ORDNE OPP I.  Så pass kontroll har jeg på min egen kropp.

VEIEN TILBAKE STARTET.

Det sitter i hode tenkte jeg. Positive tanker om en positiv og innholdsrik fremtid i mange år lå i mine nærmeste tanker.

Allikevel og uansett hva man tenker og hvordan man former tankene så er det slik med oss alle at litt drahjelp er godt og få.  Noen ganger er det slik at man må innfinne seg med at man ikke behersker alle fag like godt og det er viktig og stikke fingeren i jorden og si. Nå gjør jeg det jeg kan,, så kan andre hjelpe meg med det de kan.

En venn snakket varmt om en dame som drev med Kinesiologi………………………???

Jeg spurte ham om han hadde lært nye ord, om han spøkte, men det var virkelig noe som het Kinesiologi.

OK.. Hva var dette??  Var det trygt, hadde det effekt, kunne en eventuell effekt bevises, hva var så målet med Kinesiologi.
Skulle jeg prøve dette eller var det bare tull. Alternative metoder var jo ikke akkurat noe mine leger snakket varmt om og selv hadde jeg heller ikke hørt noe om dette fenomenet Kinesiologi.
Det eneste jeg så for meg var at dette ordet Kinesiologi måtte jo komme fra et sted og siden ordet i seg selv starter med «Kines» så vandret mine tanker med en gang mot Kina. I dette landet visste jeg at mye av den medisinske lære var født og at i dette landet var mye behandlet med alt annet enn skolemedisin. Jeg ble etter å ha  undersøkt litt om denne formen for alternativ medisin fortalt at skolemedisinen kommer fra den alternative medisinen.
Etter enda flere undersøkelser om dette fenomenet kom avsløringen om  at  det var en amerikansk kiropraktor som hadde utviklet Kinesiologi som system på starten av 1960 tallet.
Straks jeg leste dette var avgjørelsen tatt. Da jeg var 12 år gammel fikk jeg diagnosen hjernehinnebetennelse og poliomyelitt samtidig. Etter dette har jeg vært plaget med ryggsmerter og når disse smertene har stått på som verst er det kiropraktoren som har vært den reddende engel.
Derfor tenkte jeg at dette måtte prøves.

Neste kontroll på Haukeland ble for meg en dypere samtale med min lege enn vanlig.
Jeg ville vite hvor ærlig og oppriktig en lege kunne være og hvor langt han ville gå i og innrømme at alternativ medisin eller behandling i form av Kinesiologi kunne ha noe for seg.
Det jeg den dagen fikk vite av min lege forsterket bare mine meninger om Kinesiologi.
Da han kunne fortelle meg at hovedoppgaven til den nye føflekk medisinen var og trigge og bygge opp kroppens immunforsvar og system konstaterte hjernen min at
Kinesiologen skulle få prøve seg på en ellers, etter min mening velfungerende kropp,,, for i mitt hode var jeg både fysisk sterk, positiv og ikke minst motivert.
Jeg kontaktet etter anbefalinger Bergen Kinesiologisenter, Marianne Henne.
Det ble meg fortalt at denne damen kunne sine ting.

Jeg har alltid sagt til meg selv i mitt yrke med mange kutt i armer og ben, slag i hode og brannsår at kroppen klarer og lege det meste selv. Det er en tanke som har vært i mitt hode så lenge jeg husker og når da Kinesiologien er på mitt lag og konstaterer at Kinesiologien skal gjenopprette muskelballansen og sette i gang prosesser som skal gjøre det slik at kroppen leger seg selv fra sykdom og plager ,,,ja da var vi jo i samme båt og første gang jeg møtte Marianne var vi på lag.

Med kreft i lever, milt og lymfer, og med en kraftig cellegiftbehandling bak meg, 100 talls blodprøver, 10 talls CT. undersøkelser på Haukeland bak meg startet «veien tilbake»

Behandlingsbenken hos Marianne ble for meg et naturlig innslag i min nye hverdag som kreftpasient.  Tanker ble omformet til ord,  ord ble omformet til handling og handling ble omformet til tanker igjen.
Når jeg ligger på benken og hører ordene som strømmer ut av Mariannes munn må jeg innrømme at jeg av og til tenker :  hva i all verden snakker denne damen om, hun utfordrer på både det ene og det andre, teller på en for meg helt meningsløs måte, men ender alltid opp med et svar. Hvordan hun utfordrer og teller er for meg en gåte og når jeg da i samme rom tenker at når gåter skal knekkes starter tankene ganske fort. Når så disse tankene er positive og samtidig gjør at du føler deg vel fortsetter du her til det motsatte er bevist.
Pr.d.d  er ikke det motsatte bevist!

Behandlingene hos Marianne er for meg blitt et fast innslag i min hverdag.
Ca 3 uker mellom hver gang og det hjelper.

Fra starten av hos Marianne har jeg følt kapasitet til og utføre mer, tenke klarere, fått større kraft og føler at kroppen heles.
Kinesiologiens magiske evne til å utføre synlige og beviselige ting gjennom en spe menneskehånd som allikevel har en enorm kraft kjennes på kroppen for hver gang jeg har en behandling.
Jeg ar i tiden etter starten hos Marianne gitt klar beskjed på Haukeland Sykehus til min kreftlege Hans Petter om at jeg går fast til behandling hos Bergen Kinesiologisenter, noe han synes er positivt.

Hva min kropp er god til, hva den kan omforme av krefter til svake ledd, hva den kan omskape av syke organer er for meg uvisst, men en ting opplever jeg hver gang  jeg har vert til behandling hos Marianne. Følelsen av og leve!

1 år etter mitt første møte med Kinesiologi og Marianne på Bergen Kinesiologisenter sitter jeg og venter på min kreftlege Hans Petter for kontroll.
Jeg er alltid spendt noen dager før disse kontrollene. Hva er status for min kropp.
I utgangspunktet hadde jeg kontroll på min kropp. I dag føler jeg at vi er to som har full kontroll på samme kropp. Det er meg og min Kinesiolog, og hva er ikke bedre enn at man er to om samme sak. Veien tilbake.
Status på min kropp hos legen denne dagen var en fin melding om at legene har konkludert med at vi skal kutte ned på CT undersøkelser og slutte med cellegiften.

OK ,,,mine tanker var da,, nå står jeg på egne ben, men ikke helt alene.
Jeg bestemte meg denne dagen for og vise at alt kan gå bare man er motivert og ikke setter seg ned for og dø.
Jeg tenker på de to musene som datt opp i hver sin 10 liters bøtte med fløte. Bøtten var halvfull og den ene musen så mot kanten og bestemte seg for at dette går rett vest. Resultat: Den druknet.  Den andre musen bestemte seg for å starte med svømming rundt i denne fløten??  Og alle vet hva som skjer med fløte når den blir pisket godt nok. For musen var det en kjempejobb, men til slutt var fløten blitt til krem og musen kunne spasere triumferende over kanten og ut i livet igjen.

Videre behandlinger hos Marianne medførte til bedre kondis, større kapasitet på treningene og jeg merket en iver etter å satse.
Hverdagen ble etter hvert mer meningsfylt og alle de negative tanker var som blåst bort.
Trening og tur i skog og mark er for meg et varemerke og at ordet Kinesiologi kommer fra det greske ordet «kinein» som igjen betyr å bevege, eller læren om  muskelens bevegelse føler jeg at jeg med mitt valg om å oppsøke en Kinesiolog var det rette valg.

2 år etter første møte med min Kinesiolog var jeg på ny 3 mnd. kontroll hos min kreftlege Hans Petter.
En gledens dag for meg, for min Kinesiolog, for min familie og for alle kjente og kjære.

Etter å ha konstatert kreft i lever, og når det gjelder leveren så snakker vi om HELE leveren, ikke bare en liten bit, for det kunne de operert vekk., vi snakker om  kreft i milt og lymfer.!!!

Legens uttalelse var klokkeklar:                                                                                                                  Nyeste CT undersøkelser viser at det ikke finnes mer kreft de angitte plasser i din kropp.
Du er m.a.o kreftfri.

3 år etter mitt første møte med min Kinesiolog konstaterer min kreftlege det samme.
KROPPEN ER KREFT FRI!!!

Hva skyldes så dette.
I mitt tilfelle har jeg i ettertid fått høre fra mine leger på Haukeland at den cellegiftkuren som jeg fikk var de klar over at hadde meget liten effekt på min sykdom :føflekk kreft.

Konklusjonen til legen 03.september 2013 er følgende:

Vi kan høyst sannsynlig i ditt tilfelle si at cellegiftkuren har hatt minimum med effekt på kreften i lever og milt.
Den har sannsynligvis tatt resten av kreften i lymfer etter operasjonen hvor vi tok ut 25 lymfer. Lymfekreft skal i utgangspunktet behandles med strålebehandling. Du ble overført til cellegift da vi oppdaget kreft i lever og milt og cellegift mot lymfekreft er som å skyte spurv med kanon.
Allikevel må det innrømmes at din kropp og ditt immunforsvar og immunsystem er så trigget at dette har kroppen din klart selv.

Klart selv sier legen.. Dette er noe meg og min Kinesiolog Marianne Henne har klart sammen og jeg er pr.d.d. overbevist om at dersom jeg ikke hadde tatt mitt valg og kontaktet Bergen Kinesiologisenter hadde min livssituasjon vært uklar i dag.

Jeg takker Marianne for den oppfølging og service hun har gitt meg i en ellers vanskelig tid og som vi sammen har snudd til det mest positive av alt. OVERLEVELSE.

Med positiv hilsen
Fra
Trond E Pedersen

shutterstock_132499502

post@dnkf.no
DNKF © 2018